Sposób na odzyskanie koszyków na Allegro za pomocą SMS-ów


Porzucone koszyki znają wszyscy sprzedawcy. Jest to kwestia indywidualna i ciężko jest jednoznacznie ustalić dlaczego klienci tak postępują.

W allegro kliknięcie kup teraz czy dodanie produktu do koszyka, bez prawidłowego wypełnienia formularza dostawy oraz zakończonej płatności jest uznawane za porzucony koszyk.

AsystentAllegro.pl może przypomnieć klientowi o zapłacie po upływie wyznaczonego w panelu czasu. Treść wiadomości może być dowolnie sformułowana, a także może być dodany do niej link do oferty oraz nazwa przedmiotu.

porzucony koszyk


Identyczną wiadomość asystent może przesłać do klienta, który kliknie „kup teraz” lub doda produkt do koszyka, bez zakończenia płatności i podania danych do wysyłki.

Co na tym zyskujesz?

  • przypomnienie o niezakończonej transakcji
  • dzięki przesłanemu linkowi do oferty klient może od razu dokończyć transakcję
  • wybranym klientom można przesłać np. kupon rabatowy na dalsze zakupy


Twoja opinia

Treść:
Podpis:
Adres email:
(nie będzie opublikowany)